Priser og nominasjoner

Nominert til Bokhandlerprisen 2015 
Norske bokhandlere har stemt på sine favorittbøker, og kommet fram til de ti beste bøkene i 2015. Evna er en av dem, og følger i fotsporene til Odinsbarn og Råta som ble nominert i 2013 og 2014.

IBBYS Honour List 2016
Odinsbarn har blitt valgt til å representere Norge på IBBYS Honour List 2016. IBBY (The International Board on Books for Young People) er en verdensomspennende ideell organisasjon, hvis mål er å gi barn og unge, uansett hvor de bor, tilgang til bøker og å la bøker bygge bro mellom mennesker og kulturer. Det fins nasjonale seksjoner i nesten 80 land.

Vinner av Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend
Bokhandlerforeningen og NBU har tildelt Siri Pettersen Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend 2015. I begrunnelsen fra Norske Barne- og ungdomsbokforfatteres (NBUs) litterære råd heter det: «Pettersen har ein språkleg tryggleik som ikkje er vanleg å spore hos så ferske forfattarar. Ho losar oss gjennom den omfattande forteljinga ho har skapt med presisjon, innleving og solid kunstnarisk tyngde.»

Nominert til Bokbloggerprisen 2014
Råta er nominert til Bokbloggerprisen 2014, og følger i fotsporene til Odinsbarn som ble nominert i 2013.

Nominert til Bokhandlerprisen 2014
Norske bokhandlere har stemt på sine favorittbøker, og kommet fram til de ti beste bøkene i 2014. Råta er en av dem, og følger i fotsporene til Odinsbarn som også ble nominert i 2013.

Vinner av Fabelprisen 2014
En årlig utmerkelse som gis til beste norske litterære verk innen fantastisk litteratur utgitt foregående år. Deles ut av foreningen Fabelprosaens venner. "Siri Pettersens Odinsbarn er en overbevisende roman i en verden som er besnærende lik, men samtidig fjern fra vår norrøne kulturarv. Det er en storslått fortelling om tro, tvil, tilhørighet, mistenksomhet, frykt for alt ukjent, frykt for både fred og ufred. Odinsbarn skildrer en sammensatt verden med komplekse problemstillinger og befolket av troverdige karakterer. Samtidig har Pettersen klart å formidle alt dette med et flott språk som gjør boken til en lek å lese. Juryen er oppriktig glad for å kunne tildele Fabelprisen 2014 til en så ambisiøs og vellykket roman." 

Nominert til Bokbloggerprisen 2013
Odinsbarn står på kortlisten til Bokbloggerprisen. Den er en av bare tre bøker i kategorien "åpen klasse", som rommer alt fra ungdomsbøker og barnbøker til fagprosa og dikt. Bokbloggerprisen ble stiftet 26. januar 2013, og deles ut for aller første gang i september 2014.

Nominert til Kulturdepartementes debutantpris 2014
"Det juryen har merket seg i Pettersens debutbok, er viljen til å nyansere etablerte fantasy-konvensjoner. Med Hirka tar romanen et oppgjør med fremmedfrykt og autoritetstro. At forfatteren evner å formidle et så komplekst univers i et frodig og originalt språk gjennom hele 600 sider, gjør Odinsbarn til en sterk debut.

Nominert til Bokhandlerprisen 2013
Norske bokhandlere har stemt på sine favorittbøker, og kommet fram til de ti beste bøkene i 2013. Odinsbarn er en av dem, og det er første gang noensinne at en fantasybok er nominert til den prestisjetunge prisen.